Konsertproduktioner

TONSPRÅK kan erbjuda tre musikproduktioner skapade med fantasi, professionalitet och musikglädje.

Vill ni göra en konsert men behöver hjälp med idéer kring program och utformning? Anlita TONSPRÅK som "bollplank" och kreativ coach.


Canto
Canto presenteras ett urval sånger av italienarna Bellini, Rossini och Donizetti i helt ny tappning. Sångerskan Eva Hallberg, som gärna utforskar ett friare och mer personligt förhållningssätt till klassisk sångrepertoar, ger sig här ut i nya musikaliska farvatten.

Det färdiga resultatet har vuxit fram i nära samarbete med musikerna Dan Gisen Malmqvist, klarinett, och Håkan Andersson, accordeon, båda hemmahörande i folkmusik/jazztraditionen.

I nya arrangemang med inslag av improvisation, blues och klezmer och i Karin Parrots svenska språkdräkt blir dessa hjärtats sånger levande och nära; en hyllning till känslorna!French

French Connection är ett klingande collage fullt av infall och tvära kast. Med utgångspunkt från ett franskt tema har fria associationer kring färger, minnen och konstnärsskap format collaget. Musiken som klingar är av bl.a.Chausson, Poulenc, Ravel, Debussy, Sjögren och Bizet.

Den skånske poeten Jacques Werup beskriver sina färskare Parisminnen i den rykande Tango Caporal, specialkomponerad för Trio Colore av Rolf Martinsson.

French Connection är en kärleksförklaring till den intima klassiska kammarmusiken och det fria skapandets lust och vånda.

Trio Colore är: Hege Waldeland - cello, Eva Hallberg - sång och Inga-Britt Niemand - piano
En ny produktion med Trio Colore: www.triocolore.seSangria
Konserföreställningen Sangria - en skål för livet bjuder på en musikalisk resa genom elementen och livets olika rytmer.

Föreställningen har vuxit fram ur en process där rytm och puls varit inspirationskällor. Med en grundrepertoar av spanska sånger har programmet byggts upp som en lekfull resa genom livet symboliserad av de fem elementen jord, luft, eld, vatten och metall. Musiken är skapad och arrangerad i mötet mellan spansk folkmusik, konstmusik, flamenco, jazz och afrikanska rytmer.

Medverkar gör Alma Söderberg - dans, Inge Peterson - saxofon, Yinna Larsson - percussion, Eva Hallberg - sång, musikalisk ledning samt en damkörgrupp.

Sangria är en flödande musikalisk och visuell upplevelse som garanterat sätter pulsen i rörelse!

 

Canto - French Connection - Sangria är producerade av Tonspråk med ekonomiskt stöd av Malmö kulturförvaltning.
Programtid är c:a en timme, för prisuppgift kontakta oss.


Aktuellt


Canto
French Connection
Sangria